2009. június 25., csütörtök

rakott krumpli

Nem nagy dolog, de ki tudja, h ki tudja. 8-)
Krumplikat héjában megfőzöd, másik edényben tojást főzöl keményre. Közben kolbászt szelsz karikára. Ha kész, a krumplit és a tojást meghámozod. (pl.) Jénai tálat kivajazol, krumplikarikákkal befeded az alját. Rá kolbászkarikákat teszel, majd arra kerülnek a tojáskarikák. Tetejére csurgatod az idő közben kikevert sózott tejfölt. Erre újra krumpli (minden réteg krumplit sózz meg!), kolbász, tojás, majd a tejföl kerül. Addig folytatod, míg van alapanyag, vagy ameddig a tál magassága tart. A lényeg, h a teteje a tejföl legyen. Alufóliával letakarod, sütőbe teszed, megsütöd. Félidőben leveszed az alufóliát, h most már ne puhuljon, hanem süljön is.
Furfang: ha nem akarsz a hajában főt krumplira várni, akkor a nyers krumplit hámozd meg, azt szeld bele a leírtak szerint. Így viszont a sütési idő lesz hosszabb, de mindkét esetben ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gabi says: tudom, h ezt már megbeszéltük, de szóval a tetejére a reszelt sajt feldobja (mert amúgy sztem halálunalmas kaja, nem is vagyok odáig érte)

zsofff írta...

:O
örihari, pukk.
ennyi.
:D