2009. június 22., hétfő

töltött cukkini

*UPDATE*

Anyu ma töltött cukkini
t készített, nagyon egyszerű az elkészítése, és isteni finom (h stahl judit szavaival éljek).
Aki a rakott kelt a kelkáposzta miatt nem eszi meg, annak ez erősen ajánlott, mivel a cukkininek nemhogy kelkáposzta íze nincs, de semmilyen íze sincs. Cukkinit félbevágod, kimagozod, a "húsát" vegetás, olvasztott vajas cuccal bekened (de elég, ha vegetával megszórod és kész), h azért mégse csak a nyers semmibe pakold majd a lényeget. Közben kis serpenyőben amiben akarod, olajon (esetleg hagymán) megpárolod a darált húst, ízested (ahogyan anyut ismerem, ő a són és borson kívül még kakukkfűvel, majorannával is megszórta rendesen- és milyen jól tette!), majd összekevered a kifőtt rizzsel (rizsfőzés: gyorsrizs felforralt sós vízbe belehajít, 18-20perces főzési idő lejárta után kivesz). Az összekevert lényeget belehalmozod a cukkini mélyedésébe, és tejfölös sajtos szósszal leöntöd (tetejére még szórhatsz sajtot, ha maradt ki), mindez sütőben pár
perc alatt megsül. Tegyél fóliát a sütési idő feléig, h párolódjon.


A cukkini héját nem kell eltávolítani, meg kell enni, a sütésnek hála észre se fogod venni, nem olyan, mint a padlizsán gumis héja, ami egy gány*.
Furfang: h több legyen, (konzerves) gombával szaporíthatod. De itt a képzeleted szárnyalhat, kukorica, vörösbab, stb., minden kerülhet a darálthús mellé.

* ételre nem mondjuk, h gány!

Nincsenek megjegyzések: