*UPDATE*
Anyu ma töltött cukkinit készített, nagyon egyszerű az elkészítése, és isteni finom (h stahl judit szavaival éljek).
Anyu ma töltött cukkinit készített, nagyon egyszerű az elkészítése, és isteni finom (h stahl judit szavaival éljek).
Aki a rakott kelt a kelkáposzta miatt nem eszi meg, annak ez erősen ajánlott, mivel a cukkininek nemhogy kelkáposzta íze nincs, de semmilyen íze sincs. Cukkinit félbevágod, kimagozod, a "húsát" vegetás, olvasztott vajas cuccal bekened (de elég, ha vegetával megszórod és kész), h azért mégse csak a nyers semmibe pakold majd a lényeget. Közben kis serpenyőben amiben akarod, olajon (esetleg hagymán) megpárolod a darált húst, ízested (ahogyan anyut ismerem, ő a són és borson kívül még kakukkfűvel, majorannával is megszórta rendesen- és milyen jól tette!), majd összekevered a kifőtt rizzsel (rizsfőzés: gyorsrizs felforralt sós vízbe belehajít, 18-20perces főzési idő lejárta után kivesz). Az összekevert lényeget belehalmozod a cukkini mélyedésébe, és tejfölös sajtos szósszal leöntöd (tetejére még szórhatsz sajtot, ha maradt ki), mindez sütőben pár
perc alatt megsül. Tegyél fóliát a sütési idő feléig, h párolódjon.
A cukkini héját nem kell eltávolítani, meg kell enni, a sütésnek hála észre se fogod venni, nem olyan, mint a padlizsán gumis héja, ami egy gány*.
Furfang: h több legyen, (konzerves) gombával szaporíthatod. De itt a képzeleted szárnyalhat, kukorica, vörösbab, stb., minden kerülhet a darálthús mellé.
* ételre nem mondjuk, h gány!
* ételre nem mondjuk, h gány!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése