Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 pohár joghurt
- 1dl olaj
- 1dl víz
- 15dkg cukor (1 evőkanál cukor= 2dkg cukor)
- 26dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- citrom reszelt héja
- kb. 10 db puha sárgabarck
- fél tábla csoki
Elkészítés:
A tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a fehérjéből habot verünk ki.
A sárgáját a barack és a csoki kívételével összekeverjük (keverőgéppel). Kivajazott, zsemlemorzsás tepsibe beleöntjük az egészet, tetejére potyogtatjuk a csokidarabokat.
A barackot forróvízben áztatva pucoljuk, mert úgy könnyebb. Kimagozzuk. A darabokat cukorral és fahéjjal ízesítjük, zsemlemorzsával is meghintjük kicsit, h ne legyen annyira leves (h ne áztassa el a tésztát). Ezután rátesszük a tésztára, kicsit belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg kész nincs (kb. 40 perc).
2 megjegyzés:
ez a kedvenc gasztroblogom!
sehol egy polip, vagy krokodilhús, netán kimondhatatlan nevű zöldségek és puccos fogások...
komolyan <3
:D
Ennek örülök, komolyan:P
Olyan ételek kerülnek megírásra, amik igazán hipp-hopp elkészülnek, és persze amiket szeretek.
Gyors, sok, néha még egészséges is, akár vendégváró, de laktató, és satöbbi :D
Megjegyzés küldése