2011. február 25., péntek

stb. csirke

(fehérje napra)

avagy: sajtos- tejfölös- baconös csirkecomb :)

6 csirkecombról lehúzom a bőrét (franc fog a kotumentesítéssel bajlódni). felteszem őket egy nagy lábosba főni. a vizet fűszerezem (só-őrölt kömény és bors), dobok hozzá pár karika kolbászt, 3 gerezd fokhagymát meg egy egész hagymát (csak lila volt otthon, az is jó). Hipp- hopp megfőnek a combok, kiszedem őket a vízből (a levest aztán fogyaszthatod is, vagy felturbózhatod zöldségekkel, vagy már eleve zöldségekkel együtt főzöd meg), és kivajazott jénaiba/magas falú tepsibe helyezed őket. Mindegyik tetejére fél szelet bacont és fél szelet lapka sajtot terítesz. Az egészet bőségesen meglocsolod sós tejföllel és behajítod a sütőbe. Mivel tképpen kész van, csak addig kell sütni, míg a sajt rá nem olvad a csirkékre, illetve a bacon meg nem pirul egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések: