2009. június 26., péntek

zöldbableves kapros túrós galuskával

A leves: olajon hagymát dinsztelsz, majd apróra vágott répát, gyökeret, zellert és zellerszárat teszel hozzá. Párolod őket egy kicsit, majd utánahajítod a mirelit zöldbabot (ha nem mirelit, hanem nyers, akkor a répáékkal együtt tedd bele). Fűszerezed (só, bors, vegeta). Párolod őket, amíg a répát a fakanállal félbe nem tudod vágni (na jó, nem muszáj pontosan a felénél félbevágni...).


Ha narancssárga levest szeretnél, akkor a tűzről lehúzva raksz bele pici őrölt piros paprikát. Megkavarod, felöntöd vízzel, tűzre visszatesz, összerotty.
A galus: Túró, egy (egész) tojás, kis liszt, tejföl. Látod majd az állagán, h jó- e. Beleszórod a kaprot is. Fűszerezed (só).

Attól függően, mekkora galuskákat szeretnél, kanalat választasz, azzal kis izéket formázol, és belepottyantod a közben újra felforrt levesbe. Ha a galusok megjelennek a felszínen: KÉSZ!. Jó étv.!


Nincsenek megjegyzések: