2011. január 3., hétfő

aszalt szilvás rakott hús

karácsonyi ebédnek szántam, szülők bemutatása, csuhajja.
jól sikerült.

hozzávalók:
sertés comb
aszaltszilva
bor
őrölt fahéj
lapkasajt
bacon
kockamargarin

az aszalt szilvát borban áztatom, mondjuk egy napig. a hússzeleteket kikloffolom, besózom.
egy jénai tálat kivajazok, kibélelem, amennyire bírom baconnel.
ráhelyezek egy rétegnyi húst, erre kerül az aszaltszilva, szórok rá kis fahéjat, és rázuttyintom a bort. jön a következő réteg hús, aszaltszilva és fahéj. betakarom baconnel, tetejére kerül a sajt. sütőben nagyon hamar megsül (köszönhetően a vékonyra kloffolt sertéscombnak.

1 megjegyzés:

SzilágyiP írta...

ezt megcsinálom! Isteni lehet!