2009. június 28., vasárnap

tejszínes gombás hús

Anyu malachúsból készítette, de csirkéből és pulykából is ugyanúgy elkészíthető.
Olajon hagymát dinsztelsz, rádobod a kockára vágott húst, együtt párolod őket, ízesíted (só-bors, egyéb fűszerek ízlés szerint), egy kis vizet is öntesz hozzá, h legyen miben főnie. Mikor már majdnem kész, hozzáteszed a konzerves gombát, még rottyantod őket együtt egy kicsit. Mielőtt beleöntenéd a főzőtejszínt, egy pici lisztet szórsz rájuk, erre azért van szükség, h kicsit sűrűbb legyen az állaga. Ekkor következik a tejszín. Ha csípősre szeretnéd (a miénk az volt...), erős pistát teszel bele (ettől picit narancssárga lesz a színe). Rottyantod még, és kész.
Mellé lyukacsos tészta vagy galuska ajánlott.
Galuska: liszt, egy tojás, só (bors), víz (anyu víz helyett joghurtot használt)

Nincsenek megjegyzések: