2009. június 23., kedd

zöldsaláta hallal

Na, azt azért leszögezném, h nem vagyok halimádó, igaz, a ruszlin és a kaviáron kívül bármilyen halételt megeszek, azt hiszem. Halászlé az jöhet minden mennyiségben, ez az a fajta halétel, amit bármikor megeszek, és étteremben is szívesen rendelem.
A címben szereplő saláta nagyon egyszerű, mivel főzés nélkül elkészíthető, hiszen mi konzerves halat használunk hozzá. Mondjuk hal borsos mártásban, vagy paradicsomos hal, de a sima füstölt hal is megállja a helyét.
A zöld saláta meg a következőt takarja: Salátalevelek (tépkedd kisebb darabokra, h elférj a tányérodon), paradicsom mindenképp, paprika, hagyma, uborka. És a lényeg: roquefort sajtot morzsolj rá. Öntet is készülhet hozzá: kis olaj, kis víz, kis citromlé (az igazi citrom leve jobb, de legalábbis egészséges), só (ezt egyébként a salátaalkotókra is tegyél, légy oly kedves) bors, 1 gerezd fokhagyma összenyomva. Ennyi elvileg elég (a halnak és a sajtnak úgyis eléggé domináns íze lesz), de az öntetbe szórhatsz oregánót és majorannát is (mást is, persze, de én ezt próbáltam ki salátán eddig. A kész salátaporokról nem is beszélve, de azok E- kategóriások, ennyebennye). Ha kész, összekevered, tányérra teszel egy jó nagy adag salátát, mellé a halat, és jól elfogyasztod.
Még valami: ha a sima füstölt halat választod, arra is csepegtess pici citromlevet.

Nincsenek megjegyzések: