2011. március 9., szerda

currys-csípős csirke

(fehérje napra)

csirkeszárnyakat megpucolom, ha kell, megmosom őket, majd fűszerezem az alábbiakkal: curry por, só, bors,  csili és erős pista.
hagyom egy órát állni, közben fokhagymát pucolok és erős paprikát karikázok fel (aki nem szereti a csípőset- pl. én - az se ezt, se a csilit, se az erős pistát ne erőltesse!). sütőzacskóba egy evőkanálcsi olajat csurgatok, belerakom a csirkeszárnyakt, hozzákaparom a fűszereket, amik esetleg a tálcán maradtak, és hozzádobom a paprikákat, fokhagymákat. A sütőzacskó tetejéből ujjnyi vastagot levágok, azzal bekötöm a zacskót. ollóval kilukasztom több helyen. sütőbe, tepsibe rakom, kb. fél óráig hagyom sülni. ekkor teljesen felvágom az egészet, h piruljon is, ropogóssá váljon.

Nincsenek megjegyzések: