2010. november 4., csütörtök

halas tészta roquefort sajttal

pár hónapja fedeztük fel, nem is tudom, minek vagy kinek a hatására ezt az ételt. Egy nagyon ízletes valami, egy olyan embernek, aki él-hal a tésztákért, egy igazi csemege.

A tésztát (mi masnitésztát főzünk hozzá, mert az olyan aranyos) olajos, sós vízben kifőzzük. Jénai tálban olajat melegítünk, beleborítjuk a kifőtt tésztát, bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük. Legvégén kerül rá a konzerves hal (füstölt, olajos hal[paradicsomos vagy mustáros hallal még nem próbáltuk]), majd végül (vagy elegendő tálaláskor) roquefort sajtot morzsolunk bele és összekeverjük.
Aki nem szereti a roquefortot, az kevésbé domináns ízű sajtot is használhat hozzá.

2 megjegyzés:

annallight írta...

komment, komment :)
nem szeretem a halat, de ez jó

zsofff írta...

és tényleg jó. próbáld ki, már csak azért is, mert masnitészta. de penne tésztával is biztos jó :D
amúgy bal oldalt, a nyammogások címszó alatt lenne elvileg komment. de nincs :(